24 Jan

Trade Republic review [2023]: 3 punten om op te letten

Trade Republic, een Duitse broker, is nu ook actief in Nederland. Ze bieden aantrekkelijke aanbiedingen zoals €0,- transactiekosten en een gratis aandeel bij aanmelding. 

Bovendien bieden ze sinds 4 januari 2023 een rente van 2% op niet-belegd geld.

Wil je weten hoeveel je daadwerkelijk kwijt bent aan transactiekosten bij Trade Republic? Er zijn drie punten waar je op moet letten.

Trade Republic spaarrekening

Trade Republic biedt sinds 4 januari 2023 een spaarrekening aan met een rentevergoeding van 2% op niet-belegd geld. Deze spaarrekening is gratis en er zijn geen minimum balans of opnamevereisten. 

U kunt geld overboeken naar de spaarrekening via de app en heeft de mogelijkheid om de opbrengst te laten storten of te laten beleggen. Trade Republic richt zich op particuliere beleggers in Europa, dus de spaarrekening is beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. 

Het is een goede optie voor degenen die op zoek zijn naar een veilige en eenvoudige manier om hun geld te laten groeien. Houd er wel rekening mee dat Trade Republic een online broker is en geen bank, dus uw geld is niet gedekt door de garantieregeling voor spaargeld.

Wat is Trade Republic voor partij?

Trade Republic is een mobiele app en een platform waarmee gebruikers kunnen handelen in aandelen, fondsen en ETF's. Het is een online broker die zich richt op een breed publiek en bekend staat om zijn lage tarieven en gebruiksvriendelijkheid. Trade Republic is opgericht in 2015 in Duitsland en is sindsdien uitgegroeid tot een van de grootste online brokers in Europa.

Waar kun je in handelen via Trade Republic?

Via Trade Republic kun je handelen in aandelen, fondsen en ETF's (Exchange Traded Funds) van verschillende markten zoals de Europese, Amerikaanse en Aziatische markten. Zo kun je bijvoorbeeld in individuele aandelen zoals Apple, Tesla of Facebook handelen, maar ook in fondsen of ETF's die een bredere selectie van aandelen bevatten, zoals een fonds dat specifiek gericht is op groene energie of een ETF die een bepaalde sector of regio vertegenwoordigt. Trade Republic biedt ook de mogelijkheid om in obligaties en beleggingsrechten te handelen.

Trade Republic review: 3 aandachtspunten

  1. Lage tarieven: Trade Republic is bekend om zijn lage tarieven. Er zijn geen vast abonnementskosten of kosten voor het openen van een rekening. De kosten voor het kopen of verkopen van een aandeel zijn ook zeer laag, vaak minder dan een euro.
  2. Beperkt aanbod aan beleggingsproducten: Trade Republic biedt hoofdzakelijk aandelen, fondsen en ETF's aan, en heeft geen opties of futures. Als je geïnteresseerd bent in deze producten, is Trade Republic misschien niet de juiste keuze voor jou.
  3. Beperkte ondersteuning: Trade Republic biedt geen telefonische ondersteuning en je moet communiceren via een chatbot of e-mail. Dit kan soms problemen opleveren als je snel hulp nodig hebt of als je vragen hebt die niet standaard zijn.

Trade Republic kosten

Trade Republic is bekend om zijn lage tarieven. Er zijn geen vast abonnementskosten of kosten voor het openen van een rekening. De kosten voor het kopen of verkopen van een aandeel zijn ook zeer laag, vaak minder dan een euro.

Er zijn geen andere kosten, zoals bewaarloon, dividendbelasting of kosten voor het opnemen van geld.

Er is geen minimumsaldo vereist om een account te openen bij Trade Republic.

Het is wel belangrijk om te weten dat er kosten verbonden zijn aan de beleggingsproducten zelf, zoals de management fee voor fondsen of de totale kosten ratio voor ETF's. Dit zijn kosten die door de emittent van het product bepaald worden en niet door Trade Republic.

Spread op LS Exchange via Trade Republic

Bij LS Exchange, zoals bij veel andere online brokers, worden spreads gebruikt als vergoeding voor het verhandelen van aandelen. Spread is de verschil tussen de bied- en laatkoers, ofwel de prijs waarvoor je een aandeel kunt kopen en de prijs waarvoor je het kunt verkopen.

De spread op LS Exchange via Trade Republic kan variëren per aandeel en wordt bepaald door de vraag en aanbod op de markt. Sommige aandelen hebben een kleinere spread omdat ze vaak worden verhandeld, terwijl andere aandelen een grotere spread kunnen hebben omdat ze minder vaak worden verhandeld.

Trade Republic heeft een transparant tarievenbeleid, dus je kunt de spread voor elk aandeel eenvoudig op hun platform bekijken voordat je een transactie uitvoert. Het is wel belangrijk om te weten dat de spread niet de enige kostenpost is bij het handelen via Trade Republic. Het is aan te raden om ook de totale kosten van een transactie in acht te nemen, zoals de eventuele management fee voor fondsen of ETF's.

Conclusies beste handelsmoment

Er is geen specifiek moment dat als het beste handelsmoment kan worden beschouwd, aangezien de markten continu veranderen en beïnvloed worden door een breed scala aan factoren. Echter, er zijn wel enkele factoren waarmee rekening gehouden kan worden bij het bepalen van het beste handelsmoment:

  1. Volatiliteit: De volatiliteit (prijsschommelingen) van de markt kan invloed hebben op de winstgevendheid van een handel. Hogere volatiliteit kan grotere winsten of verliezen betekenen, dus het kan voordelig zijn om te handelen tijdens perioden van hogere volatiliteit.
  2. Economische gebeurtenissen: Belangrijke economische gebeurtenissen, zoals rentevergaderingen van de centrale bank, kunnen grote impact hebben op de markten. Het is verstandig om te handelen rond deze gebeurtenissen, aangezien de markten vaak volatieler kunnen zijn in de aanloop naar en na zo'n gebeurtenis.
  3. Liquiditeit: De liquiditeit (het aantal verhandelbare aandelen) van een aandeel kan ook van invloed zijn op de kosten van een handel. Aandelen met een hoge liquiditeit zijn vaak goedkoper om te verhandelen, omdat er meer kopers en verkopers zijn.
  4. Persoonlijke voorkeur: uiteindelijk is het belangrijk om te handelen op momenten die het beste aansluiten bij uw persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid. Als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om de markten constant in de gaten te houden, dan is het misschien beter om te handelen tijdens periodes waarin de markten rustiger zijn.

Het is altijd aan te raden om een goed begrip te hebben van de factoren die de markten beïnvloeden en om te handelen met een weloverwogen strategie, in plaats van te speculeren op een specifiek moment.

De veiligheid van Trade Republic

Trade Republic is een gereguleerde online broker die voldoet aan de Europese wetgeving voor online handel in effecten. Dit betekent dat het bedrijf onder toezicht staat van de toezichthoudende instanties, zoals de Deutsche Bundesbank en de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), die ervoor zorgen dat Trade Republic de regels naleeft en de klanten beschermen.

Trade Republic gebruikt ook verschillende technologieën om de veiligheid van de klantengegevens te garanderen, zoals SSL-encryptie voor de communicatie tussen de app en de servers, en het gebruik van verschillende authenticatiemethoden, zoals tweefactorauthenticatie, om te helpen bij de bescherming tegen frauduleuze activiteiten.

Bovendien, de gelden van de klanten worden gescheiden gehouden van het bedrijf's eigen gelden in een aparte rekening (Segregated accounts) bij een bank. Dit betekent dat indien Trade Republic in financiële problemen zou komen, de gelden van de klanten veilig zijn.

Hoewel Trade Republic inspanningen levert om de veiligheid van de klantengegevens te waarborgen, is het belangrijk om altijd alert te blijven op potentiële bedreigingen, zoals phishing e-mails of verdachte telefoontjes. Als u zich ongerust maakt over de veiligheid van uw account, raden wij u aan contact op te nemen met Trade Republic's klantenservice.

De gebruiksvriendelijkheid van Trade Republic

Trade Republic is bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Het platform is speciaal ontworpen om een breed publiek te bereiken, zelfs als je geen ervaring hebt met beleggen. De interface van de app is eenvoudig en intuïtief, waardoor het gemakkelijk is om te navigeren en te begrijpen.

De app biedt ook een aantal handige functies, zoals de mogelijkheid om aandelen te volgen, pushmeldingen te ontvangen voor belangrijke gebeurtenissen en real-time marktdata te bekijken.

Trade Republic biedt ook een grote hoeveelheid educatief materiaal zoals handleidingen, webinars, en artikelen om de gebruikers te helpen hun kennis over beleggen te vergroten.

Daarnaast, is Trade Republic's klantenservice gemakkelijk bereikbaar via e-mail of chatbot en zijn zij snel met het geven van antwoorden.

Al met al, Trade Republic's gebruiksvriendelijkheid is een van de redenen waarom het zo populair is onder beginnende beleggers, en waarom het in staat is om zo snel te groeien.

Conclusies Trade Republic review

Trade Republic is een gereguleerde online broker die zich richt op een breed publiek en bekend staat om zijn lage tarieven en gebruiksvriendelijkheid. Het biedt een platform voor handel in aandelen, fondsen en ETF's van verschillende markten, zoals de Europese, Amerikaanse en Aziatische markten.

Er zijn echter enkele beperkingen, zoals het beperkt aanbod aan beleggingsproducten, geen telefonische ondersteuning, en een beperkte ondersteuning.

Wat betreft de veiligheid, Trade Republic is een gereguleerde online broker die voldoet aan de Europese wetgeving voor online handel in effecten. Het gebruikt verschillende technologieën om de veiligheid van de klantengegevens te garanderen, zoals SSL-encryptie en tweefactorauthenticatie. De gelden van de klanten worden gescheiden gehouden van het bedrijf's eigen gelden in een aparte rekening (Segregated accounts) bij een bank.

In termen van gebruiksvriendelijkheid, Trade Republic is een van de meest gebruiksvriendelijke platformen die er zijn. De app is eenvoudig en intuïtief, met veel handige functies en een grote hoeveelheid educatief materiaal. De klantenservice is gemakkelijk bereikbaar via e-mail of chatbot en zijn snel met het geven van antwoorden.

Al met al, Trade Republic is een goede keuze voor beginnende beleggers die op zoek zijn naar een betaalbare, gebruiksvriendelijke en veilige manier om te handelen in aandelen, fondsen en ETF's. Het is wel belangrijk om de beperkingen en de kosten in acht te nemen.

+